fbpx
Начало » България » Приложения за усъвършенстване на английски език

Приложения за усъвършенстване на английски език

 • bobi
 • 12 юни 2020
 •  Коментарите са изключени за Приложения за усъвършенстване на английски език

Живеем във време, в което можем да намерим онлайн източници за всичко, което ни интересува и за което искаме да разберем повече. За щастие, интернет пространството и мобилните апликации предлагат все повече и по-нестандартни опции за обучения. Владеенето на чуждите езици и най-вече английски са едни от най-желаните и лесно достъпни начинания. Дори и да използваме езика на добро ниво, никога не е излишно да го поддържаме по интересни и креативни начини, например докато скучаем и ежедневно се вглеждаме в екрана на телефоните си.

Ако за тази цел решим да потърсим мобилни приложения, ще бъдем залети от стотици предложения, но как да изберем кое е най-подходящото? Както всичко в живота, когато пред нас стои разнообразие от опции, лесно можем да се объркаме. Мобилните приложения за английски език не правят изключение. Затова ви предлагаме селекция от апликации със съвет да ги използвате консистентно. Те ще ви помогнат да развиете езиковите си умения по граматика, писане, четене и слушане, както и да научите много нови думи и да разширите общата си култура.

 1. Blinkist – аудио резюмета на световни бест-селъри

Четене или слушане на текстове по теми, които ви интересуват, е чудесен начин да подобрите нивото на английския си. В забързаното ежедневие всеки би искал да чете повече книги, но не му остава време. Тук на помощ идва Blinkist, подходящо както за напреднали, така и за начинаещи в английския. Приложението трансформира водещи книги с бизнес, научна, психологична насоченост в 15-минутни лекции, които може да слушате по всяко време. Представете си да “прочитате“ по една книга на ден на път за работа или университет!

За кого е подходящо?

 • Хора, които се интересуват от теми като лидерство, мениджмънт, психология, комуникационни умения, но нямат време да прочетат целите книги.
 • За всеки, който обича аудио книгите и иска да подобри нивото на английския си език.
 1. Quizlet – дигитални карти за учене на думи

Запаметяването на нови думи е съществена активност при овладяването на чужд език. Малко ученици нямат изградена система за учене на думи, защото традиционно това е скучна дейност. На помощ идва Quizlet, приложение което прави запомнянето на нови думи забавно, като позволява на всеки потребител да създаде свои собствени флаш карти с дума от едната страна и превод или дефиниция от другата. Приложението предлага аудио и визуални асоциации, които помагат за дълготрайното запаметяване.

За кого е подходящо?

 • Начинаещи в английския;
 • За всеки, който учи за тест или изпит по английски;
 • За преподаватели и родители, които искат да улеснят работата на своите ученици. 
 1. Culture Buff Games – повишаване на знанията за различни култури

Чрез интерактивни анимации приложението помага за развиване на познанията за различните култури по света. С него ще научите повече за ценностите сред хората от разнообразни националности, както и за техните обичаи, навици и поведения. Това разширява освен общата ви култура и комуникационните ви умения при пътуване в чужбина. Често се случват грешки в общуването между различни националности, но това не винаги е заради езика, а много често и заради разминавания в културните ценности. Culture Buff ще ви помогне да избегнете такива недоразумения и ще ви подготви за следване в университет или работа в чужбина.

За кого е подходящо?

 • За всеки, който иска да научи повече за културите на различните държави;
 • Бизнес професионалисти, които имат контакт с колеги от САЩ, Англия, Китай, Индия;
 • Ученици в езикови училища и студенти в международни студенти.
 1. Kahoot – учене чрез интерактивни игри

Kahoot е безплатна учебна платформа, която се използва всеки ден от милиони хора по целия свят за откриване, създаване, провеждане и споделяне на учебни игри. С него може да се правят за много кратко време забавни игри за учебните часове. Kahoot е създаден за съвместна работа с цел ученето да стане наистина привлекателно. Независимо от това дали искате да изучавате квадратни уравнения, чужди езици или каквото и да е друго, тази програма е направена за вас.
Едно от нещата, които правят KAHOOT така уникален е, че това е платформа, на която вие създавате съдържанието, облика и правилата на играта. Също така  можете да изберете една от 8.5+ милиона безплатни публични игри и тя да се адаптира към вашите нужди.

За кого е подходящо?

 • За родители и преподаватели, които искат да стимулират ученето сред учениците по иновативен начин;
 • За начинаещи и напреднали обучаващи се във всяка една област, включително и английски и други чужди езици.
 1. Udemy – онлайн платформа за развиване на нови умения

Udemy е платформа за учене онлайн. Там може да намерите над 65 хиляди курсове, които варират от графичен дизайн и фотография до японска кухня. За което и умение да се сетите, ще го откриете в платформата. Научаването на нови умения чрез английски език е високо ефективен начин да подобрите речника си и да се научите да използвате стотици нови думи и словосъчетания. Цената на отделните курсове варира от безплатни до такива за 200-300 долара, но почти винаги има до 90% намаление. Ще откриете и разнообразие от курсове за изучаване на английски език, както общи, така и специфични.

За кого е подходящо?

 • За всеки, който иска да придобие ново умение;
 • Напреднали и начинаещи в английския език, които търсят курсове за подобряване на знанията си.

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top