fbpx
Начало » България » Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield – вече и в София!

Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield – вече и в София!

  • bobi
  • 26 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield – вече и в София!

МBА (Masters of Business Administration) – мечтата на всеки стремящ се към развитие и нови знания човек! Мечта, но не само защото стои престижно в CV-то. А и защото рано или късно се появява нуждата от това образование!

Независимо дали сте финансист, IT специалист, юрист, инженер, маркетолог или предприемач, израствайки в йерархията на своята кариера достигате до нужда от знания, които Ви липсват, в сфери, в който не сте достатъчно информиран и опитен. Например, вие сте IT специалист, който е достигнал до управленско ниво в компанията, в която работи и му се налага да управлява хора, финанси, проекти, да разглежда и оценява маркетингови и бизнес стратегии, ето тук идва на помощ МBA програмата.

 

Повече от 15 г. престижната EMBA програма на University of Sheffield се предлага в Солун, в международния факултет на британския университет – Сити Колидж. През последните години локациите на преподаване на програмата в региона се увеличиха и вече са 7 – Солун, Букурещ, Белград, Киев, София, Ереван и Тбилиси.  В София програмата стартира през месец ноември, 2015 г. „В България учебното заведение присъстваше само с бакалавърските и магистърските си обучения в областта на финансите, маркетинга и мениджмънта, които провежда в сътрудничество с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).”, сподели зам. ректора на университета д-р Мегаклис Петмезас.

Екзекютив МБА програмата е двугодишна, задочна форма на обучение, включва 13 модула и дисертация. 6 от модулите се преподават в София, 4 в Солун, 2 са онлайн и един в Шефилд, Великобритания. Обучението завършва със специализация по една от 6-те специалности – Мениджмънт, Маркетинг, Финанси, Логистика, Здравен мениджмънт и Мениджмънт в областта на човешките ресурсии.

Програмата е изключително удобна и съобразена със забързания живот на днешния активен човек. Лекциите са в петък вечер, събота и неделя – веднъж месечно. Всеки от студентите разполага с програмата за цялата учебна година напред, заедно с датите на предстоящите модули във всичките 6 локации на преподаване – София, Солун, Букурещ, Белград, Киев и Ереван. В случай, че датата на модула в София не е удобна за кандидата поради служебни или лични ангажименти, той може да посети някоя от другите 5 локации, в следващ или предходен уикенд.

След завършване студентите придобиват EMBA диплома, която могат да получат директно на церемония в Шефилд, Великобритания, както и Level 7 Diploma oт Chartered Management Institute. Програмата е акредитирана от: NARIC, UK, BAC, AMBA, AACSB, CMI и др.

„В EMBA програмата на университета в Солун се включват много български топ мениджъри, които се нареждат сред водещите ни студенти още от началото й през 1993 г. От години обмисляме решението да започнем да я предлагаме директно и в България. Основната причина да го направим е натискът от студентите ни, които искат да получат международна EMBA диплома на толкова високо ниво в собствената им страна.“, коментира Петмезас. По думите му провеждането на програмата в София ще даде възможност на мениджърите да намалят пътуванията и разходите си и по-ефективно да комбинират работа, учене и личен живот. В същото време те ще запазят възможностите за изграждане на контакти с мениджъри от целия регион, тъй като някои от курсовете ще се провеждат и в Солун, където ще присъстват всички студенти заедно, подчертава д-р Петмезас. Предвидени са и допълнително по една учебна седмица в Солун, в края на втората учебна година и в University of Sheffield във Великобритания, през юни на първата учебна година.

„Над 300 български мениджъри са завършили програмата като най-често срещаните индустрии, от които идват са: Телекомуникации и ИТ, Банки и Финансови институции, Фармацевтика, Миннодобивно дело, Производствени предприятия и др. Финансирането на програмата е чрез собствена инвестиция от страна на всеки студент, когато той е предприемач или не желае да се обвърже с по-дългогодишен договор с компанията, за която работи в момента. Другият вариант е това да бъде е инвестиция от страна на работодателя. „Имали сме случаи и един работодател да изплаща инвестицията на друг, при прехвърляне на служител от една компания в друга.”, споделя д-р Петмезас и допълва: „Над 80% от нашите МБА студенти претърпяват кариерно развитие още докато учат при нас. Проектите, които разработват са базирани върху компаниите, в които работят и след 10 – 12 курсови работи за една компания, когато я погледнеш от всичките й гледни точки – финанси, маркетинг, човешки ресурси и бизнес процеси, то може да се окаже, че я познаваш толкова добре, че си готов да й бъдеш CEO.”

От университета съобщават, че тази година имат промоционална оферта и таксата им за обучение е намалена с 20% до 11 960 евро, а срокът за ранно записване за учебната година 2017-2018 е до 10-ти октомври.

Повече информация, четете тук.

Тел. 02/961 62 63; 0888/435750

Bulgaria1@city.academic.gr

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top