fbpx
Начало » България » Преподавател твърди, че има натиск върху неваксинираните учители

Преподавател твърди, че има натиск върху неваксинираните учители

  • bobi
  • 14 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Преподавател твърди, че има натиск върху неваксинираните учители

Има натиск върху учителите за ваксиниране срещу коронавируса. Това твърди преподавателят Яна Шишкова от София. Тя е представител на групата „Учители за силно българско образование“, която излезе с отворено писмо до министъра на образованието относно противоепидемичните мерки в училищата.

„Първата работа на държавата е да се придържа към законите, към Конституцията, към ЗПУО и Закона за здравето. Тези мерки, които се предлагат, са незаконосъобразни“, коментира Шишкова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Тя настоя, че изначално дебатът как да се случва обучението в условията на COVID-19 е сбъркан. Има напрежение и заради противопоставянето между ваксинирани и неваксинирани, коментира още Шишкова.

„На първо място трябва напълно да спре този натиск и разделение на ваксинирани и неваксинирани. Ние сме достигнали до момент, в който и едната фракция, и другата, не може да чуе другата противоположност. Натискът е непрекъснат върху нас“, категорична е тя.

На въпрос откъде идва този натиск, тя изброи – послания от Министерството на здравеопазването, анкети и призиви.

„Чрез това, че нашите ръководители си слагат аватари за това, че са се ваксинирали и т.н. Това е непряко въздействие върху нас, което ние не можем да приемем, защото изборът е наш личен, нали така?!“, отбеляза още преподавателят

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top