fbpx
Начало » България » Преподавател по БЕЛ за лошите резултати на българските ученици от изпита на PISA: Проблемите започват още от 5-и клас

Преподавател по БЕЛ за лошите резултати на българските ученици от изпита на PISA: Проблемите започват още от 5-и клас

  • bobi
  • 11 дек. 2023
  •  Коментарите са изключени за Преподавател по БЕЛ за лошите резултати на българските ученици от изпита на PISA: Проблемите започват още от 5-и клас

От резултатите от международното изпитване на PISA можем да заключим, че българските ученици не са готови да мислят, нямат бързи реакции. Това заяви в сутрешния блок на NOVA преподавателят по български език и литература Маргарита Илчева по повод незадоволителните резултати на българските ученици от изпита на PISA.

„Има един манталитетен проблем в България и той е свързан с това, че винаги обичаме да се сравняваме с по-лошото и така да се утешаваме. Но важното е да кажем, че тестът PISA не е оценка за учениците и отделните училища, а оценка на образователната система и учебното съдържание“, поясни тя.

Според нея един от големите проблеми на образователната ни система е липсата на свобода за учителите по отношение на преподаването на учебния материал.

Трябва коренна реконструкция на българската образователна система. Проблемите започват още от 5-и клас, алармира Илчева.

Тя допълни, че акцентът трябва да падне върху висшето образование, защото именно от университетите излизат бъдещите педагози.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top