fbpx
Начало » България » Премиерът изтъкна един от успехите в сферата на предучилищното образование

Премиерът изтъкна един от успехите в сферата на предучилищното образование

  • bobi
  • 31 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Премиерът изтъкна един от успехите в сферата на предучилищното образование

Изпълнихме ангажимента си да въведем задължителна предучилищна подготовка за децата от 4-годишна възраст и днес отпускаме допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини в страната, които създадоха условия за провеждане тази подготовка в детските градини. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. Премиерът добави, че допълнителните средства са предназначени за над 4000 деца и отбеляза още, че за настоящата година са предвидени общо 36 млн. лв. за издръжка на 4-годишните деца в градините.

,,Мярката е част от управленската ни програма и част от усилията ни да включим повече деца ефективно в образователната система. Изследванията показват, че децата от уязвими групи, които са включени по-рано, имат много по-малко дефицити в знанията, по-голяма част от тях достигат до гимназиално образование и отпадат по-рядко от образователната система“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Министърът напомни, че след приетите през миналата година законодателни промени, общините имат възможност в рамките на три години да решат кога да се включат.

От своя страна премиерът Бойко Борисов напомни, че благодарение на организирания от правителството механизъм над 50 000 деца бяха върнати или записани за първи път в градина и на училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top