fbpx
Начало » България » Премиерът: За доизграждането на новия корпус на УНСС отпуснахме 7,5 млн. лв.

Премиерът: За доизграждането на новия корпус на УНСС отпуснахме 7,5 млн. лв.

  • bobi
  • 02 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Премиерът: За доизграждането на новия корпус на УНСС отпуснахме 7,5 млн. лв.

„Изпълняваме обещанията си и показваме това, което правим – суперкомпютри, университети, училища“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място новия корпус на Университета за национално и световно стопанство.

„Когато идвахме последния път тук, имаше занемарени терени. Новата сграда ще облекчи работата на университета, готови са модерните аудитории. Осигуряваме най-добрите условия, за да може младите хора да останат да учат и да се развиват в България“, посочи премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че преди две години правителството отпусна допълнителни 7,5 млн. лева за изграждане на новия учебен корпус.

Бойко Борисов отбеляза, че наред с подобряването на условията на труд, в рамките на мандата двойно бяха увеличени учителските заплати, както и бяха повишени възнагражденията на преподавателския състав в университетите. Премиерът Борисов бе категоричен, че от години образованието е стратегически национален приоритет, тъй като то означава и по-добро бъдеще за България.

Новата сграда на Университета за национално и световно стопанство разполага с модерни аудитории, оборудвани с тexнoлoгичнa инфpacтpyĸтypa. Корпусът е на 4 етажа и има 4 учебни аули, всяка от които с по 250 места, осигурен е и безпpoблeмeн дocтъп нa xopa c yвpeждaния, както и пapĸoмecтa.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top