fbpx
Начало » България » Президентът обяви началото на дарителска кампания в помощ на отлични ученици и студенти

Президентът обяви началото на дарителска кампания в помощ на отлични ученици и студенти

  • bobi
  • 01 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Президентът обяви началото на дарителска кампания в помощ на отлични ученици и студенти

Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха днес началото на дарителската кампания в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици от инициативата „Подкрепи една мечта“.

„Убеден съм, че и тази година българите ще подкрепят младежите от инициативата „Подкрепи една мечта“, защото нашите деца имат нужда от увереност, че обществото ни е голямото семейство, което вярва в талантите и мечтите им“, каза държавният глава Радев и призова всеки, който има желание и възможност, да подпомогне финансово благотворителната инициатива.

В Белоградчик, по време на празника на града, той връчи грамота за постигнати спортни успехи в училище на абитуриентката Вержиния Малинова, която е сред младите хора в неравностойно положение, включени в инициативата. Вержиния получи еднократна стипендия от „Подкрепи една мечта“ миналата есен заради отличен успех в 11. клас. Момичето тренира футбол и тази година ще кандидатства в Националната спортна академия.

През последните 2 г. инициативата „Подкрепи една мечта“ отличава с еднократна стипендия студентите в първи курс и учениците, настанени в социални услуги, които завършват 11. клас с отличен успех.

Даренията, които ще бъдат набрани по време на кампанията, Администрацията на Президента ще разпредели като еднократна стипендия между зрелостниците, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и учениците, завършили 11. клас с отличен успех.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top