fbpx
Начало » България » Президентът: Не се повдига темата за издигането на образованието в стратегически национален приоритет

Президентът: Не се повдига темата за издигането на образованието в стратегически национален приоритет

  • bobi
  • 28 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за Президентът: Не се повдига темата за издигането на образованието в стратегически национален приоритет

Не се повдига темата за издигането на образованието в стратегически национален приоритет. Това мнение изрази президентът Румен Радев по време на Кръгла маса „Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество“, която се провежда днес в София. 

„Всеки ден слушаме за Шенген, еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), инфлацията, доходите, необходимостта от инвестиции и висококвалифицирана работна ръка. Но в сферата на обществения и политически дебат не се разгръща темата за основния носител на просперитета на нацията – децата и младите хора на България“, коментира държавният глава.

По думите му отново сме в предизборна кампания и тя отново ни кара да погледнем с интерес и да се замислим за стратегическите цели на България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top