fbpx
Начало » България » Представиха програми за изучаване на японски език в училище във Варна

Представиха програми за изучаване на японски език в училище във Варна

  • bobi
  • 26 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Представиха програми за изучаване на японски език в училище във Варна

Програми за подкрепа при изучаване на японски език и култура на фондация „Япония“ бяха представени по време на среща между Ясуюки Ебата, съветник и зам.-ръководител на мисия в Посолство на Япония, Такахаши Томоя, представител на Фондация „Япония“ (Japan Foundation) преподавател в СУ “Климент Охридски“, и Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

Гостите направиха кратко резюме на възможностите, които предлагат програмите на Фондация „Япония“. Лилия Христова ги информира, че във Варна вече се изучават източни езици в две училища. В Първа езикова гимназия – корейски, а в Математическата гимназия се провеждат курсове по китайски език.

По-късно гостите имаха възможност да представят японските програми и пред директорите на основните и средни училища и гимназии във Варна, като част от форума „Дигитализация на управлението в образователните институции“. Такахаши Томоя даде подробности по отношение на безвъзмездната помощ, която програмите осигуряват за организиране на обучение по японски език – като наем на зали, техническо оборудване, заплати за преподаватели, средства за провеждане на инициативи за разпространение на японската култура и др. Училищата, които проявяват интерес към въвеждане на обучение по японски език, могат да кандидатстват за подкрепа по програмите на Фондация „Япония“ до 1 декември 2020 г. От посолството поясниха, че ще предоставят необходимата информация за кандидатстване в дирекция „Образование и младежки дейности“, откъдето ще я изпратят до всички училища, които проявяват интерес. В условията на коронавирус от фондацията организират и онлайн обучение по японски език.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top