fbpx
Начало » България » Правителството отпуска средства за електронни учебници

Правителството отпуска средства за електронни учебници

  • bobi
  • 06 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Правителството отпуска средства за електронни учебници

Правителството ще отпусне средства, за да се осигури достъп до електронно четими учебници за всички ученици от I до VII клас, съобщават от правителствената пресслужба след заседанието на Министерския съвет.

Допълнителните средства ще са 3% върху съответните нормативи за учебниците за I клас, които се използват за една учебна година, и 8% върху нормативите за учебниците за II-VII клас, чиято продължителност на ползване е три учебни години.

Според постановление на Министерския съвет от 2016 година учебниците за учениците от I до VII клас са безплатни. Текстовете определят и нормативите за средствата за закупуване на учебниците и учебните помагала, които са част от комплектите. За ученик в първи клас сумата е 56 лева.Тя се увеличава за всеки следващ клас и за учениците в VII клас достига до 136 лева за ученик.

Всяка година тези средства се актуализират с отчетената средногодишна инфлация от НСИ.

Покупката на електронни учебници е мярка в изпълнение на дейностите за намаляване тежестта на ученическите раници и за по-голяма ефективност на образователния процес и повишаване качеството на обучението. Електронните учебници ще имат напълно идентично съдържание с това на одобрения учебник, създаден като печатно издание.

Източник: www.investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top