fbpx
Начало » България » Правителството осигури 5.6 млн. лева за осъвременяване на образованието

Правителството осигури 5.6 млн. лева за осъвременяване на образованието

  • bobi
  • 22 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Правителството осигури 5.6 млн. лева за осъвременяване на образованието

Правителството осигури близо 5.62 млн. лева за дейностите по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, одобрена през 2018 г., съобщи правителствената информационна служба. Необходимите средства се осигуряват от бюджета на Министерството на образованието и науката.

Близо 2.87 млн. от сумата ще се даде за 111 хиляди ученически шкафчета, които ще се монтират в 588 общински училища.

В тях учениците ще могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи. Този модул бе въведен като една от мерките за олекотяване на ученическите раници.

83 общински училища ще получат 793 337 лева за оборудване на стаи в полуинтернатни групи за часовете по интереси. Финансира се закупуване на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри.

320 615 лева се отпускат за ремонт и оборудване на учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 училища, както и за осигуряване на учебни видеофилми и софтуерни продукти.

1 635 731 лева са за купуване на уреди, прибори, пособия, реактиви и други консумативи за обезпечаване на експерименталната работа по учебните предмети биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда в VII и в IX клас за 1879 общински училища.

Източник: https://www.dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top