fbpx
Начало » България » Правителството одобри над 30 милиона лева за осигуряване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти

Правителството одобри над 30 милиона лева за осигуряване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти

  • bobi
  • 29 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Правителството одобри над 30 милиона лева за осигуряване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти

Правителството одобри 30 079 220 лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците в общинските детски градини и училища за 2021 година. В тях са включени и средствата за закупуване на познавателни книжки за децата от 55 общини, въвели задължителна предучилищна подготовка за 4-годишни деца към настоящия момент. Това съобщават от правителствената пресслужба.

Необходимите средства са разпределени от Министерството на образованието и науката по общини, като са съобразени с определените нормативи, и са въз основа на броя на децата и учениците, подаден от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2021 година.

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top