fbpx
Начало » България » Правителството одобри допълнителни разходи за спешни ремонти, оборудване на училища и за нови компютри

Правителството одобри допълнителни разходи за спешни ремонти, оборудване на училища и за нови компютри

  • bobi
  • 28 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Правителството одобри допълнителни разходи за спешни ремонти, оборудване на училища и за нови компютри
мон

Правителството одобри допълнителни разходи от 32 514 932 лв. за спешни ремонти и оборудване на училища. 24 114 932 лв. от тях са за подобряване на материалната база в 117 държавни и общински училища. 8400 000 лева са за купуване на 10 000 преносими компютри, основно за училища, в които се обучават ученици от уязвими групи, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Голяма част от дейностите, които се финансират, са за ремонти на покриви, други са за енергоспестяващи мерки и вътрешни ремонти на сградите. Належащи са и заявките за създаване на добри санитарно-хигиенни условия.

Целта на инвестициите в материалната база на образователните институции с малък брой ученици е да намалят дисбаланса между малките и големи училища. Те са предпоставка за запазване на училищната мрежа в малките населени места и общини.

Въпреки положените усилия и купените до момента устройства при едновременното преминаване на всички училища в обучение от разстояние, разпределената техника се оказва недостатъчна за покриване на нуждите на всички ученици. Затова се отпускат средствата и за купуване на преносими компютри.

Министерството на образованието и науката ще извършва мониторинг и контрол на процеса на изпълнение и приключване на ремонтните дейности, информират от МОН.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top