fbpx
Начало » България » По пижами и пантофи – учители и ученици влизат в клас в столичното 119 СУ

По пижами и пантофи – учители и ученици влизат в клас в столичното 119 СУ

  • bobi
  • 16 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за По пижами и пантофи – учители и ученици влизат в клас в столичното 119 СУ

По коледни пижами и пантофи – учителите и учениците от столичното 119 Средно училище „Академик Михаил Арнаудов“ започват да провеждат учебните занимания.

Директорът Диян Стаматов твърди, че идеята е учениците да се чувстват уютно в училище така, както вкъщи – да им е топло и сигурно.

„Тъй като винаги се стремим да намалим агресията, по този забавен начин, според много психолози, това е един от правилните подходи – да слезем, колкото се може повече до самите деца, да се почувстваме като тях всички, както децата, така и учителите, и ръководството“, обяснява той пред БГНЕС.

Освен това настроението в предколедните дни съвсем естествено води до забавление, като, разбира се, часовете продължават в същото темпо, но с един много по-забавен нюанс.

Стаматов отбелязва, че винаги, когато той или някой от учителите усетят, че има някакъв малък казус на вербална или физическа агресия от страна на едно дете към друго, това е един от лесните подходи вниманието на децата да бъде насочено към по-позитивни варианти на общуване.

„А този наистина е точно такъв – създава добро настроение, създава тонус и усещане за детското“, подчертава директорът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top