fbpx
Начало » България » По-висок успех на изпита по математика след 7. клас – с нов безплатен курс за подготовка в Кан Академия!

По-висок успех на изпита по математика след 7. клас – с нов безплатен курс за подготовка в Кан Академия!

 • bobi
 • 14 мар. 2023
 •  Коментарите са изключени за По-висок успех на изпита по математика след 7. клас – с нов безплатен курс за подготовка в Кан Академия!

От началото на месец март 2023 г. в Кан Академия вече има нов курс за подготовка за НВО по математика след 7. клас с над 400 видео уроци, упражнения и тестове! 

Курсът може да се използва свободно от всеки, както цялата Кан Академия. Подготвен е  от дългогодишните учители по математика Катерина Марчева и Митко Кунчев. 

 • Курсът е напълно безплатен! 
 • Включва материали от 5., 6. и 7. клас, налични в Кан Академия, които са част от дадения от МОН Модел за НВО по математика за учебната 2022/23 година.
 • Има обяснителни видеа как се решават задачи, упражнения и тестове за самостоятелна проверка.
 • Ученикът може да решава упражненията и тестовете по няколко пъти, като при следващо решаване част от задачите ще са различни с цел максимално разбиране и усвояване на материала.
 • При затруднение ученикът може да поиска и получи помощ от системата, която се управлява от изкуствен интелект, и насочва стъпка по стъпка в решението на задачата, както и прави препратка към материал, където има обяснение.
 • Особено подходящ за попълване на пропуски в обучението по математика от прогимназиалния етап.
 • Има система за Майсторство – правенето на всички упражнения без грешка гарантира 100% усвояване на включения материал и води до “спечелване” на 100% точки за Майсторство (част от игровизирането в платформата). 
 • Може да се използва и през мобилното приложение на Кан Академия – от всяко смарт устройство.
 • Курсът подготвя учениците за Модул 1 на НВО, но „Образование без раници работи върху допълнителен набор от свободни материали, които да помогнат на учениците да се подготвят и за Модул 2.

За да може да се следи напредъкът, независимо дали от ученик или от учител или родител, е препоръчително да се направи регистрация на профил в Кан Академия. Така ученикът ще се възползва от изкуствения интелект, който ще го насочва към пропуските и къде е необходимо да се упражнява допълнително. Ако системата идентифицира пропуск в математическите знания още от начален етап, то тя може да насочи ученика към съответни материали за 1., 2., 3. или 4. клас, което гарантира не просто успешното явяване на НВО, но и истинско разбиране на целия материал по математика до 7. клас.

Постигнато 100% Майсторство в курса показва, че целият материал е преминат и всички упражнения са решавани, докато ученикът се е справил без грешка. Това показва труд, упоритост и гарантира, че ученикът няма да има слаба оценка на НВО.

Курсът е изготвен от “Образование без раници” с основната подкрепа на Посолството на САЩ в България, както и други дарители като Deloitte Bulgaria и индивидуални лица. Материалите по математика в Кан Академия са преведени на български с подкрепата на Фондация „Америка за България“, основен партньор на „Образование без раници“ от 2017 г. 

Повече за Образование без раници и Кан Академия

Защо Кан Академия

 • Образование на световно ниво, навсякъде, по всяко време – безплатна глобално наложена платформа, достъпна през всяко устройство, вкл. мобилно приложение.
 • Край на частните уроци: богато съдържание по математика, науки и др., с кратки и ясни видео уроци и многобройни упражнения и тестове. Учениците учат със собствено темпо, като системата се адаптира спрямо нивото на всеки учащ, предлага подсказки и моментна обратна връзка. 
 • Учене до Майсторство и позитивна нагласа към ученето – системата те насърчава да усвоиш напълно материала, преди да продължиш нататък, както и да се върнеш назад и да запълниш всички пропуски в знанията.
 • Ученици, които искат да учат – Кан Академия е като игра и мотивира учениците със система за печелене на точки и значки, „отключване“ на аватари, както и с лесното следене на постигнатия напредък, който платформата измерва в „нива“, включително на целия клас с инструмента Канониада.
 • Спестено време за учителите: богат инструментариум за създаване на виртуални класове, възлагане на упражнения и тестове, както и цели за Майсторство; подробни отчети и графики с представянето на учениците и др.
 • Доказано по-добри резултати на по-инициативни ученици, които осъзнават и поемат отговорността за своя напредък.

Кан Академия на български 

Сайт на „Образование без раници“

Страница във Фейсбук

YouTube канал

Оригинален сайт на Кан Академия на английски език

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top