fbpx
Начало » България » Почина още един учител с COVID-19

Почина още един учител с COVID-19

  • bobi
  • 29 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Почина още един учител с COVID-19

Oще един учител, заразен с коронавирус, почина. 49-годишна преподавателка по английски език в Севлиево е загубила битката с болестта.

Това е четвърти смъртен случай на учител с COVID-19 у нас.

Ейлин Бейрактарова има 20-годишен стаж. За лечение е постъпила в местната болница в събота. Не е имала усложнения.

Смъртта ѝ настъпила внезапно.

„Жената имаше доказан коронавирус с всички съпътстващи усложнения, които вървят при това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, придружаващи заболявания, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване на заболяването. Движеше се в приемливи граници – контактна, адекватна. Без респираторен проблем, за съжалени смъртта настъпи внезапно“, обясни д-р Пламен Цеков, управител на МБАЛ Севлиево.

„Тя винаги беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, дори и на колега за нещо. Нормално е понякога да си изкара човек нещо, но тя – не“, коментира директорът на СУ „Васил Левски“ в Севлиево Тома Томев.

Още петима учители от най-голямото училище в Габровска област са заразени с коронавирус. В дистанционна форма на обучение са преминали и учениците от 5 до 7 клас.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top