fbpx
Начало » България » Поставят детектор за оръжие на входа на Френската гимназия в София

Поставят детектор за оръжие на входа на Френската гимназия в София

  • bobi
  • 30 ян. 2023
  •  Коментарите са изключени за Поставят детектор за оръжие на входа на Френската гимназия в София

Ученик извади пистолет в час по история във Френската гимназия в София. Инцидентът е станал в следобедните часове на 26 януари. Двама негови съученици излизат от класната стая и съобщават на директорката за заплахата, след което младежът бива изведен.

18-годишното момче започва да зарежда пистолета си в часа. Учениците са притеснени, че ръководството неглижира случая.

„Преди ученици от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той неведнъж е проявявал агресивното си поведение към другите. Учителите са наясно с проблемното му поведение. Заради тези си провинения преди време беше отстранен от училище“, посочват в своя позиция ученици от 12 клас в 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“.

От ръководството на гимназията са категорични, че са взели всички необходими мерки. Имат готовност да поставят и детектор за оръжие на входа, за да се избегнат други подобни инциденти.

„Ученикът, каза, че е го е носел, защото е искал след часовете да отиде на разходка в Горна Баня в гората, за да се упражнява да стреля. Издадох заповед за отстраняване на ученика, той повече не е влизал в училище. От днес с моя заповед той е отстранен – това е правото, което ми дава законът“, обясни пред БТВ Емилия Богданова, директор на 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“.

Писали сме две писма до Дирекция „Социално подпомагане“, не сме получили нито отговор, нито съдействие. Трудно работим и със семейството, те не съдействат“, добави тя.

От СДВР заявяваха, че имат подаден сигнал от директорката, а момчето се е явило в Първо районно, където му е връчен предупредителен протокол.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top