fbpx
Начало » България » Посрещнаха децата в градините с маски, шлемове и дезинфекция

Посрещнаха децата в градините с маски, шлемове и дезинфекция

  • bobi
  • 27 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Посрещнаха децата в градините с маски, шлемове и дезинфекция

Вчера официално отвориха част от детските градини, като преподаватели и персонал посрещнаха малчуганите с маски, ръкавици и шлемове. В София статистиката е, че 14% от малчуганите ще посещават отново детските заведения, след като повече от 2 месеца бяха у дома. Общият брой на заявилите дечица да се върнат отново в яслите и градините за София е 6348.

От районната управа обявиха, че детските градини и яслите в район „Изгрев“ в столицата вече са отворили врати.

От общината посетиха някои от местата, за да се уверят в спазването на хигиенни и противоепидемични мерки. Най-важно е здравето на децата, уверяват от персонала.

Дезинфекция на пода ще бъде постоянна. Ще се избягва играта най-вече с плюшените играчки. Препоръката е за игра предимно на въздух.

Конкретни цифри показват, че в детска градина №29 „Слънце“ в „Изток“ от заявени 96 деца са дошли по-малко – 56.

Преди да бъдат отворени яслите и градините, Министерството на образованието и науката публикува анкета за готовността на родители да пуснат отново децата си в тях. Имаше и отделни допитвания на родители, ангажирани с образованието на малчуганите. Темата беше и широко дискутирана в социалните мрежи.

В другите градове детските градини и яслите също ще отворят съвсем скоро. Някои избраха 1 юни – Деня на детето – за първия ден за прием на дечицата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top