fbpx
Начало » България » Половината училища в Англия са затворени – учат дистанционно

Половината училища в Англия са затворени – учат дистанционно

  • bobi
  • 20 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Половината училища в Англия са затворени – учат дистанционно

Почти половината училища в Англия вече не работят и децата учат дистанционно заради огромната пандемия от Covid-19, която тресе Обединеното Кралство.

Точната цифра е, че 46% от средните училища и 16% от началните вече са у дома и разчитат на онлайн обучението.

Цифрите постоянно се покачват в сравнение с изминалите седмици. За последните 7 дни процентите се покачват и към момента с 21% повече ученици учат в домашни условия.

Всекидневно училищата затварят и към момента перспективата е скоро да затворят над 90% от училищните сгради в Англия.

От Синдиката на учителите обвиняват правителството, че „не са получили достатъчно подкрепа от тях“ по отношение на достъпа до здравни съвети, тестове и препоръки как да се справят със сериозната пандемия. Според Джули Макъллок от Синдиката, децата не са били инструктирани какво да правят и как да спазват нужната дистанция.

Изпитите GCSE и A-level са едно от най-големите притеснения за Обединеното кралство и в частност Англия. Те ще се полагат следващото лято, но от сега се мисли какво ще се случва. Към този момент все още се обмисля как изпитите да бъдат справедливи, защото доста ученици ще пропуснат учебен материал, а други ще прекарат различно време в училище. Районите с най-висока инфекция ще бъдат най-пострадали.

Синдикатът на учителите апелира да се обърне голямо внимание на учениците в червените райони, защото те ще бъдат най-малко време в училище.

Според Гиб Уорънс учителите трябва да бъдат постоянно нащрек как се справят децата и да информират правителството своевременно. Целта е това поколение ученици да не страдат дългосрочно поради светобната пандемия.

Към този момент няма план за съкратени училищни ваканции, защото натоварванията са големи и учетели и ученици имат нужда и от пълноценен отдих.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top