fbpx
Начало » България » Поздрав за българските учители в страната и чужбина

Поздрав за българските учители в страната и чужбина

  • bobi
  • 05 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за Поздрав за българските учители в страната и чужбина

„Колеги в България, колеги отвъд България,
сеячи на знания и борци в изпитания!
Честит да ни е Денят на Учителя!“

Това написаха от Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина /АБУЧ/ по повод Международния ден на учителя, който по инициатива на ЮНЕСКО се чества в над 100 държави по света.

257 са българските училища в чужбина, подпомогнати от българското Министерство на образованието и науката за учебната 2022/23 година. Но с филиалите, които много от тях имат в различни населени места, на практика училищата са много повече и във всички тях работят вдъхновени учители, които поддържат жива връзката с България и родния език на децата, живеещи извън пределите на страната ни.

„Да си учител е призвание и обществото разчита на всички Вас да възпитавате поколения, които да възпроизведат добри хора и граждани“, написа министърът на образованието и науката Сашо Пенов по повод празника на учителите.

„Да работиш за децата на България е висока отговорност и мисия, която не може да се сравни с нищо друго“, посочи и Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София, пред Мемориала на българския учител на площад „Гарибалди“ в София, където празникът беше отбелязан с тържествено поднасяне на цветя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top