fbpx
Начало » България » Повишен интерес към педагогическите специалности в Югозападния университет

Повишен интерес към педагогическите специалности в Югозападния университет

  • bobi
  • 09 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Повишен интерес към педагогическите специалности в Югозападния университет

С 30% се е увеличил броят на студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ през тази учебна година в сравнение с миналата. Най-предпочитаните специалности отново остават право, психология, специалностите от Стопанския и Педагогическия факултет на университета.

По-голям интерес има към педагогическите специалности, за които такси не се плащат, а това са Педагогика на обучението по техника и технологии, информационни технологии, история и география.

Доц. д-р Ицка Дерижан – заместник-ректор по образователните дейности в ЮЗУ „Неофит Рилски“: Тук ще кажа, че помогна едно решение на Министерството на образованието, което решение, заради стратегическия интерес. Министерството, държавата поема изцяло таксата за студентите по време на цялото им обучение и това се оказа един добър аргумент.

За повечето от специалностите в университета учебната година започна присъствено при строго спазване на предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса. Само за педагогическите специалности, където броят на студентите е голям, обучението ще се извършва електронно с помощта на различни платформи.

Доц. д-р Ицка Дерижан – заместник-ректор по образователните дейности в ЮЗУ „Неофит Рилски: Някои въпроси имаме да решаваме и предстоят да бъдат решавани и това са въпросите със стажантските практики, тъй като имаме специалности, в които се провеждат практики в социални институции, педагогически институции. Там не можем да си позволим да допринасяме за риска, който съществува и при много стриктно съблюдаване на мерките ще се стараем до една степен да провеждаме и практическото обучение.

Пет пъти се е увеличил броят на студентите, които са избрали платена форма на обучение в сравнение с миналата. От висшето училище имат готовност да преминат изцяло на електронна форма на обучение в случай, че се наложи.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top