fbpx
Начало » България » Повече часове за упражнения по математика за учениците от 5-и до 7-и клас

Повече часове за упражнения по математика за учениците от 5-и до 7-и клас

  • bobi
  • 19 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Повече часове за упражнения по математика за учениците от 5-и до 7-и клас

Повече часове за упражнения по математика за учениците в 5-и, 6-и и 7-и клас, както и усвояване на умения и решаване на житейски казуси по природните науки – география, физика и химия. Това предлагат Министерството на образованието и науката.

В началото на тази година просветното министерство проведе мащабно допитване до учителите относно новите учебни програми по математика и природни науки в 5-и, 6-и и 7-и клас.

„Няколко години след действието на Закона за училищното и предучилищното образование и един випуск от основните класове, който вече премина през новите учебни програми, попитахме учителите дали им стига времето да преподават заложения материал“, коментира в „Хоризонт до обед“ Eвгения Костадинова, директор на Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерство на образованието и науката.

„Направи се промяна в стандарта за учебния план. Увеличаването на учебните часове с половин час повече седмично по математика от 5-и до 7-и клас е вече факт. Той не е предмет на обсъждане през учебните програми, защото учебният план е този,  който определя броя на часовете.

И Наредбата за учебния план е вече обнародвана преди учебната година.

В момента дебатът  е в рамките на тези часове да има повече време за упражнения.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top