fbpx
Начало » Бакалавър » Повече от 10 кандидати се борят за 1 място в педагогическите специалности на Русенския университет

Повече от 10 кандидати се борят за 1 място в педагогическите специалности на Русенския университет

  • bobi
  • 06 юли 2023
  •  Коментарите са изключени за Повече от 10 кандидати се борят за 1 място в педагогическите специалности на Русенския университет
rusenski universitet

Повече от десет кандидати се борят за едно място в педагогическите специалности на Русенския университет. Това обяви ректорът акад. Христо Белоев след приключването на първото класиране за висшето училище.

Нови 2200 студенти ще започнат обучението си в Русенския университет „Ангел Кънчев“ през следващата учебна година, а след края на първото класиране близо 80% от местата са вече заети. Най-голям интерес има към педагогическите специалности, към тези в сферата на здравеопазването, към икономическите и компютърните.

Все още не са попълнени местата от държавната поръчка за инженери въпреки голямото търсене на такива кадри и в бизнеса, коментира ректорът на университета акад. Христо Белоев.

„Ние го отчитаме това и от друга гледна точка, тъй като те са малко по-трудни тези специалности, а кандидатите се страхуват от едно по-тежко обучение, където са засилени дисциплини, математически, други, които леко да се изписват. Но надяваме се, че съобразно това, което правим в последните години, тази година да успеем да приключим със записването на нашите кандидат-студенти“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top