fbpx
Начало » България » Повечето учители в Благоевградска област искали присъствено обучение

Повечето учители в Благоевградска област искали присъствено обучение

  • bobi
  • 10 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Повечето учители в Благоевградска област искали присъствено обучение

По-голямата част от учителите в Благоевградска област настояват обучението на учениците да продължи предимно присъствено, твърдят от Синдиката на българските учители, съобщава БНР.

В Регионалното управление по образование няма внесени искания за преминаване в дистанционна  форма, но има плавен ръст на заболеваемостта от коронавирус.

От Синдиката на българските учители  в Благоевград смятат, че ръстът на заразени с COVID-19 не се дължи на отварянето на училищата, още повече, че големите ученици  редуват присъствената с дистанционна форма на обучение, заяви областният координатор  на СБУ Бонка Ичкова. Болшинството са си за присъствено обучение, посочи тя.

По-голямата част от учителите и непедагогическият персонал не са в риск, тъй като повечето са преболедували коронавируса, а и всички имаха възможност да се ваксинират приоритетно,  аргументира се Бонка Ичкова и допълни: „Онлайн обучението беше някаква спасителна сламка, но разберете, че това не е дългосрочно решение“.

От Регионалното управление по образование обаче отчитат  плавно повишение на заболеваемостта там, където се учи присъствено – 14 ученици и 26 учители са с положителен тест за коронавирус.

Засега няма учебно заведение, което да е поискало преминаване изцяло в дистанционно обучение, каза Методи Попов от РУО в Благоевград, но не изключи варианта за кратък период от време всички ученици да учат в електронна среда.

Ако всички ученици от първи до дванадесети клас започнат по график. Може би е временно решение, за да не стигнем до обучение от разстояние за всички, каза той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top