fbpx
Начало » Бакалавър » Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно

Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно

  • bobi
  • 13 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно

Повечето университети в страната ще започнат втория семестър в електронна среда. Това съобщиха за БНР от Националното представителство на студентските съвети. Практически занимания се предвиждат за някои специалности като медицинските науки. Очакванията са присъственото обучение във висшите училища да бъде възстановено напролет.

Равносметката в края на зимния семестър: бързо адаптиране към онлайн-обучението и успешна изпитна сесия. Обобщението е на Даниел Парушев – председател на Националното представителство на студентските съвети: „Може да кажем, че няма опасност от нулева учебна година. Навсякъде сесията вече поприключва. Онлайн-обучението наистина се получава, но не можем да го сравним с присъствената форма“.

Затова преобладават и нагласите за физическо присъствие: „От началото на март да се върнем в учебните зали и се надяваме това да бъде в заповедта – да може да се върнем в една учебна среда, било то и в хибридна форма, защото няма как да бъде заменен този личен контакт“.

Завръщането в учебните аудитории студентите мотивират така: „Вече една година дистанционно обучение ни дойде вповече и може би е време всеки да се върнем в учебната зала“. „Прекалената му продължителност би могла да доведе до сериозни последствия в нормалната ни комуникация“.

Други предпочитат онлайн-обучението: „Позволява много по-лесно да съчетаеш работата с ученето и да практикуваш професията или специалността, което в момента правя“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top