fbpx
Начало » България » Пловдив дава 300 000 лв. за модернизация на учебния процес

Пловдив дава 300 000 лв. за модернизация на учебния процес

  • bobi
  • 01 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Пловдив дава 300 000 лв. за модернизация на учебния процес

Община Пловдив осигурява 300 000 лева за проект „Модернизация на учебния процес“, което е подпрограма на „Общинска образователна програма за периода 2020 – 2022“.

Приемът на документи вече стартира. Съгласно утвърдените правила по програмата могат да кандидатстват всички общински училища и ЦПЛР-ОДК. Всяко едно учебно заведение трябва да защити целите на инвестицията и да осигури съфинансиране в размер на поне 20 на сто от исканата сума. Заявления се приемат онлайн всеки месец до 15 число, до изчерпване на средствата.

Тези 300 000 лева ше бъдат разпределени за закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи, използването на т. нар. „облачни“ технологии и подпомагане на дистанционното обучение.

Успешното реализиране на общинските програми помогна на всички 52 общински училища в града да имат активирани облачни платформи още миналата година, добави пред БТА заместник-кметът по образование Стефан Стоянов. По думите му годините на работа по дигитализирането на училищата е помогнало много при въвеждането на дистанционно обучение на много учители в Пловдив и е направил града лидер в страната по бързо организиране на учебен процес.

Отделно 900 учители и администратори от града са преминали различни обучения от програмата „Училище в облака“, от които 170 са Google сертифицирани учители, коментира заместник-кметът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top