fbpx
Начало » България » Пловдивско училище повишава дигиталните умения

Пловдивско училище повишава дигиталните умения

  • bobi
  • 07 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Пловдивско училище повишава дигиталните умения

1940 училища и 60 детски градини в цялата страна работят по проект „Образование за утрешния ден“. Финансирането е по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ с подкрепата на Европейския социален фонд. Целта е образователните институции да се отворят към дигиталните технологии и да се прилага по-ефективен подход към всеки ученик, предаде БНТ.

Вече втора година училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Пловдив работи по проект „Образование за утрешния ден“. Под формата на клубове по интереси учениците усвояват ключови дигитални умения, развиват допълнителни знания с помощта на информационните технологии и интернет.

„Образование за утрешния ден“ е широко спектърен проект, ние работим по дейност 6, която е за ключови дигитални компетентности и сме на мнение, че учениците не просто трябва да получават някакво знание в училище, а трябва да получават знание, което да развиват практически в ежедневието си и особено, когато е подплатено във формата на игра“, разказа Милена Симеонова, заместник-директор на СУ “Св.Св. Кирил и Методий“-Пловдив.

Близо 70 ученици участват в проекта. Сред тях е групата на петокласниците, които получават основни познания за компютърно моделиране.

18 седмокласници посещават извънкласните часове на групата „Млад експериментатор“, която също е част от проекта. Учениците харесват часовете заради възможностите наученото на теория да бъде показано и на практика.

Иновативното образование не е нещо ново за училище “Св.Св. Кирил и Методий“. То е едно от първите в града, които използват облачните технологии, а от години учебното заведение работи по редица проекти.

„Използваме всички възможности, които и Министерството на образованието ни предлага и нашите учители създават, за да може учениците да идват да се учат, да искат да учат, да не го приемат като натоварване“, каза още Симеонова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top