fbpx
Начало » България » Пет хиляди деца в Северозапада нямат мобилни устройства за онлайн обучение

Пет хиляди деца в Северозапада нямат мобилни устройства за онлайн обучение

  • bobi
  • 29 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Пет хиляди деца в Северозапада нямат мобилни устройства за онлайн обучение

Сдружение „Фикама“ организира благотворителна кампания „Образование за всеки“ в подкрепа на деца, лишени от достъп до дистанционно обучение. Сдружението работи в района на Северозападна България.

По данни на местните инспекторати по образование над 5 хиляди са децата, които не разполагат с устройства, без достъп до интернет са над 4 хиляди деца, съобщи пред БНР Максим Цанков от сдружение „Фикама“.

От сдружението призовават всеки, който има старо работещо устройство у дома, което не използва, да го дари на местно училище. Устройствата трябва да са с годни за употреба батерии. „Не събираме вторични суровини“, подчерта Максим Цанков.

Има и възможност за даряване на средства. Няма обаче разкрити пунктове за събиране на устройства. „Засега работим с куриер за наша сметка“, допълни Цанков.

От „Фикама“ са водили разговори с мобилни оператори за средни цени на закупувано мобилно устройство от порядъка на 230-250 лева, с включен интернет за периода на учебната година. Интернетът ще бъде заключен за определени сайтове, защото при предишното затваряне е станало ясно, че се използва нецелево, поясни Цанков.

Устройствата ще бъдат разпределени там, където има най-голям недостиг. За целта от сдружението инициатор на кампанията ще използват справките по общини.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top