fbpx
Начало » България » Петков към ученици: Вие носите репутацията на България на гърба си

Петков към ученици: Вие носите репутацията на България на гърба си

  • bobi
  • 25 юли 2022
  •  Коментарите са изключени за Петков към ученици: Вие носите репутацията на България на гърба си

Чест е да бъдем заедно, защото вие сте показали невероятен успех. Може би не си давате сметка колко плюсове носите на България. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков по време на връчването на грамоти на ученици и техните ръководители за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени през 2022 г. в Министерски съвет. 

Ние срещаме различни инвестиотори и една от главните причини, която казваме е че имаме талант и човешки капитал. Един от приемриет е колко златни медалисти имаме на Олимпиадата. Вие носите репутацията на България на гърба си. Благодаря ви, защото знам колко работа се изисква за да сте там. Репуатцията на България се базира и на вашия успех. Много се надявам да напарвим България да има условията да ви привлече обратно и да се върнете да работите тук. Това е моята мисия в момента, посочи Петков.

Учениците бяха приветствани от министъра на образованието акад. Николай Денков и от министъра на електронното управление Божидар Божанов.

Въпреки проблемите показахте, че България има какво да представи пред света. Вие давате преспектива, която е изключителна за всеки който влиза в образователната система. Вие сте чудото на България. Показахте, че България има какво да представи на света, с какво да се гордее. Тази година се оказа, че отново надминахте най-високите очаквания. По инициатива на премиера решихме да напарвим атзи среща, защото това чудо има своите имена и лица и ние трбява да ги покажем. Знанието отваря врата навсякъде, каза Денков.

Според министър Божанов, успехите на учениците е следствеи на постояннство и желание да се работи по специфични теми. Той им пожела да не губят фокуса и постояннсотвото си, защото това е рецептата за успех.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top