fbpx
Начало » България » Петима варненски зрелостници – с национална диплома

Петима варненски зрелостници – с национална диплома

  • bobi
  • 21 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Петима варненски зрелостници – с национална диплома

Зрелостниците, завършили средното си образование с пълно отличие, получиха днес почетното отличие на Министерството на образованието и науката  на специална церемония в Арт салона на Радио Варна. Това са Андриана Ушева от Математическата гимназия, както и Иван Иванов,  Елица Ганева, Радина Славова,  Жасмина Стоянова от Първа езикова гимназия. През всички учебни години те са получавали само шестици. Отлични оценки са постигнали и от зрелостните изпити.

28 са  Регионалните управления на образованието в страната, но само 16 от тях имат носители на „Национална диплома“. Тази година носителите на отличието са 40 зрелостници, една осма от тях са от Варна. „Това е атестат за качеството на образованието във Варна, гордост и радост за всички нас като варненци“, заяви директорът на РУО-Варна Венцеслава Генова.

Всяка година Министерството на образованието и науката  присъжда почетно отличие „Национална диплома“. Отличието има само морална стойност и е признание за високи постижения на българските ученици.

Източник: http://bnr.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top