fbpx
Начало » България » Пернишката библиотека се включва в национален маратон на четенето

Пернишката библиотека се включва в национален маратон на четенето

  • bobi
  • 03 апр. 2023
  •  Коментарите са изключени за Пернишката библиотека се включва в национален маратон на четенето

С поредица от интересни събития за малките си читатели, пернишката библиотека „Св. Минков“ се включва в започващия национален маратон на четенето „Походът на книгите“. Всички събития през седмицата са посветени на Международния ден на детската книга – 2-ри април.

Библиотекарите са подготвили богата програма, включваща не само четене на любими детски автори, но и забавни състезания и творчески предизвикателства.

В състезанието „Кула от книги“ ще има надпревара за азбучно подреждане на прочетени книги. В „Градина на добротата“ учениците ще търсят интересни цитати в книги и ще оставят свои послания за доброто. Ще има щафетно четене на детски книги от любими български автори, а специално за първокласниците ще бъде направена екскурзоводска обиколка, наречена „В Двореца на книгите“.

Инициативата „Слушайте ушички, работете ушички“ е за най-малките. С нея библиотекарите ще гостуват в няколко детски градини в Перник.

Годишно детския отдел на Регионалната библиотека посещават близо 400 читатели. Предпочитаните от подрастващите четива са фентъзи и тийн романите.Сред харесваните от тях автори са и съвременни български писатели като Милен Хальов, Юлия Спиридонова, Мартин Колев и други.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top