fbpx
Начало » България » Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават на ротационен принцип на обучение

Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават на ротационен принцип на обучение

  • bobi
  • 04 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават на ротационен принцип на обучение

Паралелките от 5 до 12 клас в Ловешка област преминават на ротационен принцип на обучение. Това съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев. Решение за това е било взето днес на неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб по здравеопазване.

Учениците от 1 до 4 клас, както и слетите паралелки в малките населени места, продължават в присъствена форма на обучение. От понеделник, 7 февруари, в класните стаи ще влязат и учениците от 7, 8, 10 и 12 клас, а останалите класове ще са на обучение от разстояние в електронна среда. Следващата седмица, 14 – 18 февруари, ако не се подобри епидемиологичната обстановка, ще бъдат в присъствено обучение 5, 6, 9 и 11 клас, а останалите ще учат дистанционно.

По думите на Начев целта на ротационния принцип е максимално задържане на децата от начален етап в училище и ограничаване контактите на учениците във връзка с голямата заболеваемост от COVID-19.

По данни на Регионалната здравна инспекция в Ловеч 14-дневната заболеваемост е 1487 на 100 хиляди население, като за последното денонощие новодиагностицираните с COVID-19 са 191.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top