fbpx
Начало » България » Още 24 бургаски училища с нови директори до края на годината

Още 24 бургаски училища с нови директори до края на годината

В рамките на календарната година ще бъдат обявени конкурсите за нови директори в 24 бургаски училища, съобщи Министерството на образованието и науката в отговор на въпроси от БНР – Бургас. Сега ги ръководят временно изпълняващи длъжността поради пенсиониране или смърт на титуляря.

По-рано през януари бяха обявени процедури за останалите 16 училища. Очаква се те да приключат до два месеца. В страната текат конкурси за 276 училища. Те са около половината у нас без титуляри, уточниха от МОН и обясниха, защо не са пуснати конкурси за всички едновременно.

„Провеждането им според съответната наредба изисква мобилизирането на ресурси – преди всичко на хора. В рамките на учебната година регионалните управления на образованието имат ангажимент да осигурят преди всичко качество на образователния процес, методическо подпомагане и контрол на системата. Поради това на национално равнище началниците на РУО са взели решение да обявят конкурси само в една част от училищата. По този начин системата няма да преживее сътресения и в същото време конкурсите за останалите училища се очаква да стартират в рамките на календарната година“, информират от образователното министерство.

В цялата страна не са провеждани конкурси за училищни директори повече от три години. Част от изпълняващите длъжността управляват дори от по-дълго време.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top