fbpx
Начало » България » Официално: Цялостно затваряне на училища няма да има!

Официално: Цялостно затваряне на училища няма да има!

  • bobi
  • 14 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Официално: Цялостно затваряне на училища няма да има!

Ще предоставим 14 млн. л. за 16 000 преносими компютри. 12 хиляди от тях ще са за ученици, 4 хиляди ще са за учители. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

„Устройства ще се използват за електронно обучение и при карантинираране на ученици“, разкри още Вълчев.

„Компютрите ще се разпределят равномерно – това няма да позволи да обезпечат всички деца и преподаватели. На световен мащаб има липса на големи количества устройства, именно заради многото поръчки на хиляди компютри“, съобщи министърът.

„Отпуснатите средства са от държавния бюджет. Това не отменя ангажимента за 80 000 устройства с еврофинансиране. Там обаче процедурата е по-дълга и бавна“, коментира образователният министър.

„Не е имало учители, които да не преподават заради липса на лаптопи, но имаше ученици, които не бяха част от учебния процес“, съобщи министърът.

„Цялостно затваряне на училища няма да има. 162 деца са с коронавирус, 159 преподаватели от училища и детска градина пък са положителни. Средно дневно по 5 деца са се заразили с коронавирус от началото на учебната година. 3 на 1000 деца са карантинирани“, коментира Красимир Вълчев.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top