fbpx
Начало » България » Официален онлайн тест за COVID-19 – дали попадаме в рискува група?

Официален онлайн тест за COVID-19 – дали попадаме в рискува група?

  • bobi
  • 02 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Официален онлайн тест за COVID-19 – дали попадаме в рискува група?

Вече има ексклузивен официален сайт, на който всеки може да се тества, като провери симптомите си и да разбере дали е потенциално застрашен от коронавирус. Сайтът е достъпен благодарение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов.

От Пирогов създадоха специална информационна платформа, насочена към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си. Негови автори са проф. Мария Миланова, дмн – ръководител на Клиниката по кардиология и д-р Иван-Асен Шишманов, който специализира 3-та година кардиология в спешната университетска болница „Пирогов“.

Сайтът е www.covid.bg. Той дава възможност всеки човек да може през компютър или телефон да направи тест, който да ориентира дали има нещо тревожно в състоянието. Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни. Това е първото по рода си подобно приложение в България.

От УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов отбелязват, че резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диангоза. Идеята е да се насочи вниманието към даден проблем, а не да се диагностицира заболяване.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top