fbpx
Начало » Бакалавър » От 16 август започва приемът за кандидат-магистри в УНСС

От 16 август започва приемът за кандидат-магистри в УНСС

  • bobi
  • 26 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за От 16 август започва приемът за кандидат-магистри в УНСС

От 16 август започва приемът за кандидат-магистри в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/. Срокът за подаване на документи за всички специалности в образователно-квалификационната степен „магистър“ чрез конкурс по документи е от 16 август до 9 септември, съобщиха от УНСС.

Приемът на документи за предварителната онлайн и за редовната електронна сесия е от 16 август до 2 септември.

През учебната 2021/2022 година УНСС предлага 88 специалности от пет професионални направления – „Икономика“, „Администрация и управление“, „Политически науки“, „Обществени комуникации и информационни науки“ и „Социология, антропология и науки за културата“.

Магистърските програми са в редовна и дистанционна форма, и са с различен срок на обучение – два, три и четири семестъра.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров отправя обръщение към кандидат-магистрите, в което казва, че „100 години най-старото и най-голямото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа – УНСС, е авторитетна академична институция, която поддържа изключително висок стандарт в образованието и дава модерно и обвързано с практиката обучение на своите студенти“.

„УНСС успя само за два дни да премине към онлайн обучение и впоследствие да доразвие електронната система „Уеб студент“, когато през март 2020 г. бе обявена пандемията. Изградили сме онлайн инфраструктура на целия процес от студентския живот. Наричаме това 360-градусов дигитален пръстен. УНСС има и патент за електронна студентска книжка, която е единствена в България“, отбелязва ректорът проф. Димитров.

Той отбелязва, че „в УНСС първите си крачки в знанието са направили стотици именити сънародници, формирали елита на нацията, сред които 9 министър-председатели на България“.

„За нас е чест, че международно признат лидер и визионер в развитието на световната икономика, като управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, с гордост е отбелязала в автобиографията си на страницата на институцията, че е възпитаник на УНСС и е била преподавател в нашия университет“, заявява ректорът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top