fbpx
Начало » България » От 14 май може да кандидатствате за първи клас и на място

От 14 май може да кандидатствате за първи клас и на място

  • bobi
  • 12 май 2020
  •  Коментарите са изключени за От 14 май може да кандидатствате за първи клас и на място

След приключване на извънредното положение на 13 май, от 14 май заявленията за кандидатстване за първи клас може да се подават от родителите и на място във всяко училище, което приема заявления на електронен адрес, информира началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева директорите на столичните училища, в които се приемат заявления за прием на първокласници за новата 2020/2021 учебна година.

За училищата, приемащи заявления през електронна система в училището, може да им бъде предоставена помощ при подаване на заявлението, ако имат такава необходимост.

Работното време на училищните комисии ще се публикува в сайтовете на училищата, за да бъдат информирани родителите на бъдещите първокласници.

 

Заявленията за прием в първи клас започнаха да се приемат в София от 21 април, основно по електронен път, като приемът на документите ще продължи до 21 май.

На 1 юни в 17:00 ч. ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София.

Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници в столицата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top