fbpx
Начало » България » От 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици

От 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици

  • bobi
  • 14 май 2021
  •  Коментарите са изключени за От 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици

Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици, съобщава Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, който е и директор на 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“ в София. 

Според Стаматов училищните директори призовават да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще преминат, както са планирани и организирани от досегашния екип на Министерството на образованието и науката. Това заяви вчера служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който прие поста от своя предшественик Красимир Вълчев

„Да започнем нормално, от началото на юни – всички присъствено, ако това разрешават условията. И отново, да започнем нормално – присъствено, в началото на следващата учебна година. И много важно – в настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система„, настоява Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top