fbpx
Начало » България » От тази година децата в 11 клас ще учат „Гражданско образование“

От тази година децата в 11 клас ще учат „Гражданско образование“

Предметът „Гражданско образование“ се въвежда в 11-и клас за първи път от тази учебна година и учебникът за него на издателство „Просвета“ вече е готов, съобщиха издателите.

За разлика от другите предмети, гражданското образование обединява в себе си знания от различни науки: право, социология, политически науки, история, икономика, философия и други.

Авторите на учебника на „Просвета“ по този предмет съзнателно са си поставили за цел уроците да се отнасят към съвременни български реалии, да повдигат актуални и остри за България, Европа и света въпроси, да са близки до всекидневния опит на съвременните български младежи и да са написани на разбираем за тях език, пояснява БТА.

Сред темите, разглеждани в учебника по „Гражданско образование“, са проблемът с фалшивите новини и как да те да бъдат разпознавани, гражданските протести, както и ученическите протести за климата.

Един от авторите на учебника за гражданско образование за 11-и клас на издателство „Просвета“ е проф. д-р Христо П. Тодоров.

 

източник: novini.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top