fbpx
Начало » България » От днес: Част от учениците се връщат в клас

От днес: Част от учениците се връщат в клас

  • bobi
  • 12 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за От днес: Част от учениците се връщат в клас

От днес се възобновява присъственият учебен процес за учениците от 1-и до 4-и клас и за задължителните групи за предучилищно образование, за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, както за учениците от 5-и до 12-и клас, обучаващи се в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Това се регламентира със заповеди на здравния и на образователния министър, и според графика за редуването на присъственото и на обучението в електронна среда от разстояние от 5-и до 12-и клас.

От 12 до 23 април присъствено в училищата ще се обучават също учениците от 7-и, 8-и и 10-и клас.

Допуска се в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, на дейности по интереси и на занимални, организирани в училищна и извънучилищна среда, за ученици до 4-и клас.

Във висшите училища от днес може да има практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да са в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

След това, ако епидемичната обстановка позволява, от 26 април до 14 май в училище ще се върнат 5-и, 9-и и 12-и клас. На този етап е планирано от 17 май до 4 юни в клас да бъдат учениците от 6-и, 7-и и 11-и клас, предвижда графикът за редуване на МОН.

Випуските, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top