fbpx
Начало » България » Отпускат близо 25 млн. за изкуства и спорт

Отпускат близо 25 млн. за изкуства и спорт

Министерският съвет реши да отпусне 24 772 019 лв. по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ за общинските, държавните и частните училища, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от Нова.

Оттам уточняват, че целта на програмата е да осигури условия за личностно развитие на учениците и да насърчи изявите им в колективни спортове и изкуства.

Предвидено е общо 1235 образователни институции да получат средства за дейности, свързани с изкуства. Ръководствата на училищата ще трябва да сформират групи за занимания по музикално, танцово, театрално, филмово и изобразително изкуство. Със средствата ще се покриват разходите им за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна и снимачна техника, декори и други, както и посещения на концерти, театри, филми, танцови спектакли, изложби.

В областта на спорта по програмата пък ще бъдат финансирани 1224 образователни институции. Заниманията включват сформиране на отбори в сферата на колективните спортове баскетбол, волейбол, хандбал и футбол и участват в състезания. Отпуснатите средства покриват разходи за закупуване на екипировка на учениците – включени в отбора, треньор, спортни уреди и други.

Ще се финансират също посещения на спортни състезания и събития в зависимост от избрания вид спорт, поясняват от МС.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top