fbpx
Начало » България » Отменят зелени училища и олимпиади

Отменят зелени училища и олимпиади

  • bobi
  • 09 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Отменят зелени училища и олимпиади
  • От МОН съветват при удължаване на грипната ваканция да се търсят варианти за обучение по интернет от вкъщи

От днес, включително и след грипната ваканция, се отменят всички планирани училищни събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти извън учебните заведения на територията на цялата страна,  разпореди Министерството на образованието и науката.

Отлагат се и планираните състезания и олимпиади.

Няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб. Забраната е превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19.

До 11 март продължава ваканцията за учениците от цялата страна. В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост, гласи нареждането от МОН.

Обучение от разстояние обаче няма да е възможно за всички поради технически причини. Този ваирант може да се приложи в учебни заведения, които ползват облачните технологии.
За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top