fbpx
Начало » България » Отлично представяне на зрелостниците от СМГ на матурите през 2020 година

Отлично представяне на зрелостниците от СМГ на матурите през 2020 година

  • bobi
  • 29 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Отлично представяне на зрелостниците от СМГ на матурите през 2020 година

Резултатите от Държавните зрелостни изпити на учениците от СМГ „Паисий Хилендарски“ са повече от впечатляващи. Истината е следната: учениците се представиха страхотно и записаха имената си със златни букви в Летописната книга на училището.

Средният ни резултат по Български език и литература е много добър (5.48), като това ги нарежда на шесто място в цяла България само на една стотна от най-добрите пет.

Сред първите десет училища в България на ДЗИ по Български език и литуратура няма нито една друга математическа гимназия, като СМГ е в компанията на най-добрите езикови гимназии в страната. Това е поредното доказателство за факта, че учениците, усвоявайки математически познания и умения се научават да мислят аналитично и извън рамките и шаблоните и овладяват Словото, което могат умело да използват, винаги когато това е необходимо.

На матурата по Български език и литература имаме и трима пълни отличници – Десислава Илиева от XII Д клас, Деница Павлова и Мариан Рашев от XII Е клас.

Отличните оценки по Български език и литература са 109 от общо явили се 165 зрелостници.

Още по-впечатляващо е представянето на учениците на втория Държавен зрелостен изпит.

На втория ДЗИ мнозинството зрелостници се явиха на матура по математика и постигнаха среден резултат отличен (5.74). По математика учениците от СМГ имат цели 71 пълни шестици, като тридесет и трима ученици имат по 100 точки. Общо отличните оценки по математика са 130, което означава, че само 18 оценки от матурата по математика са под 5.50. Шестнадесет ученици се явиха на ДЗИ по английски език и постигнаха среден резултат отличен (5.74), като тук имаме две пълни шестици. Имаме и една пълна шестица на ДЗИ-то по история и цивилизация, дело на Калоян Първанов, който доказа, че ценим заветите на нашия патрон Св. Паисий Хилендарски.

Средният резултат на СМГ от втората матура е отличен (5.74), като нарежда СМГ на второ място в цяла България.

Успехите на учениците продължиха и на матурите по избор на ученика. Учениците се явиха на 41 матури по избор (по предметите математика, биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, английски език и история и цивилизация) и постигнаха впечатляващия резултат от 81.96 точки средно на ученик. Тук отново се отличи Десислава Илиева от XII Д клас, която успя да постигне две оценки отличен (6.00) на матурите по биология и здравно образования и по химия и опазване на околната среда.

Десислава Илиева от XII Д клас направи нещо уникално за нашата образователна система – един ученик да бъде с четири пълни отлични оценки на цели четири матури.

Пълната информация от поздравителното съобщение можете да прочетете тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top