fbpx
Начало » България » Отличник в училище и в спорта: Деян от Враца е трикратен европейски шампион по лека атлетика

Отличник в училище и в спорта: Деян от Враца е трикратен европейски шампион по лека атлетика

  • bobi
  • 15 сеп. 2023
  •  Коментарите са изключени за Отличник в училище и в спорта: Деян от Враца е трикратен европейски шампион по лека атлетика

Отличник в училище и в спорта – Деян от Враца е трикратен европейски шампион по лека атлетика. Как момчето съчетава уроците и тренировките.

Деян Цветанов от Враца е най-добрият състезател от провелите се в началото на септември Европейски детски лекоатлетически игри в чешкия град Бърно.

„Отидох с нагласата, че съм най-добрият, няма кой да ме победи, излязох на пистата и спечелих три златни медала от три дисциплини“, казва трикратният европейски шампион по лека атлетика.

На първото си международно състезание, с над 2000 участници от над 20 страни, печели на 60 и 300 метра, както и на скок дължина.

„На 60 метра спечелих златото със седем секунди, нов рекорд на турнира. Чувствата, които изпитвам към спорта, са невероятни, не се изморявам и винаги давам всичко от себе си“, казва той.

Снимка: bTV

15-годишният шампион дава всичко от себе си и в училище. Изучава приложно програмиране.

„Ние в нашия клуб си имаме правило, когато имаш по-слаба оценка от петица, или не тренираш, или тренираш наказателно. Държим на образованието и на учението на нашите състезатели. Той съумя да си разпредели времето за учене, за тренировка, да помага вкъщи, което за едно дете е чудесно“, казва Цветелина Цветкова, майка на Деян.

Макар и най-добър в Бърно, Деян ще запомни еврошампионата с гаф. На електронното табло с класацията в отделните дисциплини българското знаме липсвало.

„Не беше на дисплея, когато спечелих трите златни медала, доколкото разбрах и миналите години не го е имало. Ще го променя и то със сигурност“, уверено е момчето.

Деян е неколкократен републикански шампион. Мечтата му е един ден да превземе олимпийския връх като кумира си Юсеин Болт и там да свети родният трибагреник.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top