fbpx
Начало » България » Отлагат с 1 месец ремонта на топлоподаването в Студентски град

Отлагат с 1 месец ремонта на топлоподаването в Студентски град

  • Lyubina Panayotova
  • 05 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Отлагат с 1 месец ремонта на топлоподаването в Студентски град

Националното представителство на студентските съвети организира серия от срещи с колегите си от висшите училища в София, както и с кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на ,,Топлофикация София“ ЕАД, г-н Александър Александров и кмета на район ‚,Студентски“, г-н Петко Горанов. Срещите бяха продиктувани от решението на дружеството от 29.05. за реконструкция и спиране на топлоподаването в район ‚,Студентски‘‘ от 15.06 до 15.08 (за период от 2 месеца), което засяга над 40 хиляди студенти.
Поради тази причина, НПСС потърси вариант за справяне с проблема, като се намали неговия ефект и засегнатостта нa жителите на Студентски град. След направените срещи, се стигна до извода, че реконструкция е наложителна и трябва да бъде направена, защото такава не е извършвана през последните 50 години. В противен случай, има голяма опасност от аварии през зимата. След проведени разговори с дружеството и институциите, успяха да отложат началото на ремонта с 1 месец, както и да намалят срока на изпълнение с 1 месец.

Топлоподаването в район ,,Студентски‘‘ ще бъде спряно на 15 юли до 21 август, като от „Топлофикация“ уверяват, че ще се работи с удължено работно време, включително и през почивните дни, и ще се направи всичко възможно да се приключи до 15 август.

Апелът на НПСС към всички студенти, не само в гр. София, но и на територията на цялата страна, е да не се страхуват да отстояват своите позиции и да не се колебаят да се обръщат към НПСС винаги, когато имат нужда от съдействие.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top