fbpx
Начало » България » Откриха 10 незаконни детски градини в София

Откриха 10 незаконни детски градини в София

  • bobi
  • 09 ян. 2024
  •  Коментарите са изключени за Откриха 10 незаконни детски градини в София

10 детски центъра, които незаконно са работили като детски градини, е установила столичната РЗИ през миналата година в София. Те обаче не са затворени напълно, а само е прекратена дейността им за целодневно отглеждане на деца, съобщава Нова.

В незаконна детска градина малки деца са принуждавани да спят на пода, разказва разследването. Сигналът е подаден от Бранимира Шумарова, която е майка на малко дете, което не било записано в общинска градина.

„На първата ни среща се представиха като частна детска градина с целодневно отглеждане и три хранения. Оказа се, че не е така“, казва жената. Това детско заведение в столичния кв. „Дружба“ вече не работи, уверяват от телевизията.

На територията на столицата има регистрирани 527 детски центъра и за миналата година са открити 10, които незаконно са разширили дейността си, разказа д-р Инна Балабанова от СРЗИ.

„Не спираме целия детски център, а само дейности, които не са съгласувани“, допълни тя.

Наредбите на здравното министерство реално не уреждат дейността на детските центрове, а само на яслите. Като на територията на София са регистрирани 28 частни ясли и 49 детски градини срещу 24 общински детски ясли и 197 детски градини.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top