fbpx
Начало » България » Откриха нова модерна зала за обучения в Стопанския факултет на Софийския университет

Откриха нова модерна зала за обучения в Стопанския факултет на Софийския университет

  • bobi
  • 14 май 2024
  •  Коментарите са изключени за Откриха нова модерна зала за обучения в Стопанския факултет на Софийския университет

В петък, 10 май, в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе церемония по откриване на мултифункционалната аудитория за обучение „Акад. проф. д-р Никола Попов”, която се реализира в сътрудничество с българската гейминг компания Euro Games Technology.

Целта на новата зала е да се подобрят условията за студентите, за да бъдат в крак с тенденциите и да могат спокойно да развиват своя потенциал.

По време на откриването главният изпълнителен директор на Euro Games Technology г-н Владимир Доков заяви: „Удоволствие е да съм тук днес и да видя този проект реализиран. Искам да изкажа персонално своята благодарност на декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, който прегърна тази идея. Знанията и професионализмът са качества, които ние в Euro Games Technology много ценим. Те са част от нашата философия. Образованието да отговаря на предизвикателствата на днешния ден и даже да ги изпреварва, е особено важно, когато говорим за добра подготовка. Виждайки направеното в резултат на партньорството ни, се радвам, че студенти и преподаватели ще могат да развиват уменията си в обстановка, която подпомага техния успех и отговаря на съвременните нужди. Тази инвестиция е начин да пренесем мотивация, желанието и професионализма, които притежаваме, на бъдещите специалисти, които тепърва ще започват професионалното си развитие. За мен залата е символ на добро сътрудничество, креативност и амбиции. Нека да е честита придобивката и нека бъде инструмент в полза на традиционно високото качество, което сме свикнали да виждаме от Стопанския факултет.“ 

На церемонията деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев не скри удоволствието си от новата придобивка. Той сподели: „Впечатлени сме от замисъла, реализацията на проекта, неговото завършване във вида, в който го виждате. Благодаря и на колегите от Стопанския факултет, които бяха част от проекта от самото начало. Както каза г-н Доков, образованието трябва да е национален приоритет, защото е един от факторите за икономически растеж и обществено развитие, което се подценява напоследък. Залата вече се ползва активно. Важно е да осигурим подходяща среда на студените и преподавателите. Благодарим, че поставяте на преден план образованието с подкрепа, която не получаваме всеки ден, и се надявам, че в тази зала всички заедно като общност ще достигнем до нови знания, умения, идеи за съвместни проекти, както и до споделени забавления.“

Залата разполага с всичко необходимо за провеждането на лекции, семинари, обучения и събития от различно естество. Модерен интериор, умни решения, функционални индивидуални бюра, изцяло нова комуникационна и аудиовизуална техника, включително мултимедия, дисплеи, микрофони, интернет и озвучаване, са вече на разположение на студентите.

От Стопанския факултет възприемат придобивката като символ на визията им за модерна и активна образователна среда, която да постига високи резултати.

Проектът e част от стратегията на Euro Games Technology за развитие и подготовка на кадри, която включва организиране, подкрепа и участие в различни инициативи в сферата на технологиите и бизнеса под формата на обучения, лекции, събития и др. Вижте повече за целите и културата на EGT тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top