fbpx
Начало » България » Откриват училище за висша кулинария в София

Откриват училище за висша кулинария в София

Чували ли сте за готвене су вид? Защо именно омлетът е едно от най-трудните за приготвяне ястия според топ готвачите? Задължително ли е доброто настроение при приготвянето на вкусен ориз? Оранжеви или пурпурни са били първоначално морковите? Това са само част от нещата, които ще се преподават HRC Culinary Academy.

Първото и засега единствено в България училище за топ готвачи и сладкари, което вече е в София, подготвя бъдещите звезди не само на българската, но и на международната кулинарна сцена. HRC Culinary Academy е и единственото училище в Европейския съюз, чиято академична програма е акредитирана от ACF (Американската Кулинарна Федерация).

В продължение на две години възпитаниците на HRC Culinary Academy изучават всичко необходимо за да станат успешни готвачи и мениджъри в ресторантьорството и индустрията на храненето: безопасност в кухнята, хранене, основи и тънкости на кулинарията, лидерски умения, съчетаване на храни и напитки, маркетинг в хотела и ресторанта, бизнес комуникации, професионално организиране на събития и кетъринг, стайлинг на храна и кулинарна фотография, кариерен мениджмънт и още много различни дисциплини.

Още по време на обучението си бъдещите шеф-готвачи преминават през два семестъра задължителна практика в ресторанти и луксозни хотелски вериги  в САЩ, Западна Европа, Близкия Изток, Южна Африка и Китай. Waldorf Astoria, Hilton, Kempinski, Four Seasons, Sheraton са част от веригите, които приемат възпитаниците на HRC Culinary Academy на платени стажове. Ресторанти, удостоени със звезди на световноизвестния гид Michelin са сред местата, където се провеждат стажовете на най-изявените и дисциплинирани студенти.

От създаването й през 2008 година в Добрич до сега Академията е обучила близо 300 кулинарни специалисти от над 20 държави.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top