fbpx
Начало » Бакалавър » Откриват реновирания Трети корпус на Икономическия университет

Откриват реновирания Трети корпус на Икономическия университет

  • bobi
  • 02 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Откриват реновирания Трети корпус на Икономическия университет

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на официалното откриване на реновирания Трети корпус на Икономическия университет във Варна.

Тържественият водосвет ще се отслужи от 10.00 ч. на 3 април във фоайето на сградата, бул. „Сливница“ 158 А.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който ще пререже лентата на модернизираната база заедно с ректора на ИУ – Варна проф. д-р Пламен Илиев; областният управител на Варненска област Стоян Пасев; кметът на Община Варна Иван Портних и други.

Колежът по туризъм е основно звено на Икономически университет – Варна. През настоящата 2018 г. се честват 55 години от създаването му. Той е приемник на първото в България висше училище за подготовка на специалисти за индустрията на туризма, хотелиерството, ресторантьорството и свободното време, създадено през 1963 г. и получило обществено признание като Институт по международен туризъм (ИМТ). Министерският съвет издава Разпореждане № 811 от 8 ноември 1963 г. за създаване на Учебен комплекс по туризъм. Само след месец, през декември 1963 г., Учебният център за подготовка на туристически кадри е устроен в хотел „София“ – „Златни пясъци“, като учебен хотел по подобие на хотел “Du Midi” в град Давос, Швейцария.

Днес в колежа се обучават 700 студенти годишно, които успешно се реализират на пазара на труда в България и чужбина. В своята 55-годишна история той е подготвил близо 10 000 специалисти в редовна и 35 000 в задочна форма, които заемат ключови позиции на оперативни мениджъри и изпълнителски кадри, реализират се като предприемачи със собствен бизнес в сферата на туризма и свободното време в България и чужбина.

С Решение № 892 от 20.10.2016 г. МС безвъзмездно предостави за управление на Икономически университет – Варна настоящата сграда за нуждите на Колежа по туризъм. Базата е изцяло реновирана и от учебната 2018/2019 г. колежът се помещава в нея.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top