fbpx
Начало » Бакалавър » Отвориха училищата във Великобритания

Отвориха училищата във Великобритания

  • bobi
  • 08 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Отвориха училищата във Великобритания

От днес отвориха училищата във Великобритания. Страната премина през пика на последната вълна от коронавирус и вече е готова да отмени някои от най-драстичните мерки.

Милиони деца се върнаха в гласната стая след като 2 месеца стояха вкъщи. Най-малките ученици се връщат на 100% в клас, а за големите – трябва да направят Ковид тест и да носят маски по време на час. Такива са правилата към този момент, но целта е да се видоизменят към по-добро. Отварянето на училищата е първата стъпка от подробен план, който представиха властите.Ограниченията ще се свалят постепенно, като се очаква последният етап да завърши чак в края на юни.

Премиерът Джонсън каза, че завръщането на децата в класните стаи е първата стъпка към свободата. Според него, това е станало възможно само заради големите усилия за ваксиниране на населението.

„Много съм благодарен на родителите, които понесоха доста по време на пандемията. Също на учителите, които свършиха невероятна работа, продължавайки да работят. Мисля, че вече сме готови. Усещам, че хората имат нужда от отварянето на училищата. Ако ме питате за риска – смятам, че е по-рисковано да продължаваме да държим учениците у дома”, заяви Борис Джонсън.

Освен училищата, ще се продължи с по-леките мерки. От 12 април ще отворят магазините, фризьорските салони, фитнесите и ресторантите на открито. На 17 май ще бъдат вдигнати повечето ограничения върху социалните контакти. Четвъртият етап облекчения – от 21 юни, ще маркира премахването на всички ограничения за общуване.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top